En liten knapp som förändrar allt

Ta kontroll över mötet

Med några knappar diskret integrerade i konferensbordet ändras helt plötsligt förutsättningarna för hur ett modernt möte genomförs. Ochnos världsunika lösning innebär att den som sist tryckt på sin knapp, är den som presenterar på skärmen eller projektorn och samtidigt får access till rummets videokonferensutrustning. Inget mera bytande av HDMI- och VGA-kablar mellan olika datorer eller strul med att få igång videomötet. Fullt fokus på ämnet, presentationen och målet med mötet!

Världsunik bildlösning

Den enklaste lösningen för att snabbt få upp en bild på skärmen: Bara tryck på knappen!

Enkel videokonferens

Lika enkelt som att bilden kommer upp så ansluter din dator till rummets kamera, högtalare och mikrofon

Demokratisk teknik

Med Ochno Universal Adapter kan du ansluta även om du fortfarande bara har USB-A eller HDMI.

Laddning ingår

Genom Ochno-uttag laddar alla enkelt sina enheter under mötet.

Löser alla behoven

Ochno Power Conference har 4 USB-C uttag som vardera ger:

– 100W laddning av datorer och mobiler
– Videoöverföring upp till 4k@60hz
– USB 3.0 kommunikation upp till 5Gbps
– Strömförsörjning och styrning av smarta USB-C enheter såsom LED lampor och sensorer.

Ochno Power Conference har en inbyggd växlingsfunktion vilket gör att man väljer vilken av dessa fyra uttag som ska vidarebefodra bild och USB-kommunikationen till den anslutna utrustning. TV eller projektor ansluts via HDMI 2.0 och USB-enheter såsom kamera, högtalare och mikrofon ansluts via USB 3.0 port. När användaren trycker på knappen så skiftas utrustning över till den enheten och man kan enkelt driva videomötet från sin laptop, mobil eller tablet. Övriga uttag fortsätter att ladda anslutna enheter utan avbrott.

Alla videomöten

Vi lever numera i en verklighet där videomöten är och kommer vara en integrerad del i varje kontorsmiljö. Alla medarbetare är numera väl förtrogna med att starta och ansluta till dessa möten från sin laptop eller mobil.

Olika företag väljer olika leverantörer för dessa och då mycket av kommunikation mellan företag också kräver videomöten så är det viktigt att tekniken i mötesrummet kan enkelt fungera med alla dessa olika system och att användaren enkelt kan få det att fungera.

Ochno Power Conference gör det enkelt för användaren att koppla in sin laptop till tekniken och den fungerar oavsett vilken system det aktuella videomötet görs i

Bästa av två världar

För mötesrum där man både vill tillhandahålla fast
videokonferenslösning, men samtidigt göra det enkelt för
användaren att ansluta sin egen dator och driva mötet
från den så är det enkelt att allokera en av USB-C portarna
till den fasta installationen. 

Om ingen laptop äransluten eller vald så är det den fasta enheten som har access till bild, videokamera, högtalare och mikrofon. När
en användare vill driva mötet från sin laptop istället så
trycker hen på knappen och bild och utrustning flyttas
över. 

När laptop’en kopplas ur kan automatiskt den fasta
installationen kopplas in igen för nästa besökare att
användare.

För alla användare

Till skillnad från från många andra tekniker så kräver USB-C inga specialla drivrutiner i datorn utan den är lika robust som en HDMI-kabel eller en laddsladd. 

Trådlösa lösningar kräver antingen att man installerar rätt drivrutin eller finns på rätt WIFI nät för att fungera. USB 3.0 baserad dockning kräver DisplayLink-drivrutin och svårt eller omöjligt att få att fungera på Macbooks och mobila enheter. Även om dessa installationer är enkla för en IT-van användare så skapar dom ändå teknikstress hos dom flesta. Framförallt kombinationen av bildöverföring och access till videokonferensutrustning är något som USB-C är väldigt lämpad för.

För att möjliggöra för datorer utan USB-C anslutning för att visa bild så har Ochno tagit fram adaptrar för att stödja anslutning via HDMI alternativt DisplayPort för bild och USB-A för att ansluta till videokonferensutrustning. Med denna adaptern så får en äldre laptop helt enkelt en USB-C port med alla funktionalitet som krävs. Den kräver ingen drivrutin och fungerar också mot tredjeparts USB-C utrustning som t.ex. monitorer med inbyggd USB-C dockning. 

pc_7

Eller kombinera allt

Vill man stödja alla olika varianter går det också utmärkt och Ochno Power Conference integrerar dessa enkelt. Ett detta exemplet så finns det:

– USB-C anslutning för laddning, bild och access till videokonferensutrustning via USB
– HDMI + USB-A anslutning för laptop för bild och videokonferens
– Fast installerad videokonferens som ansluts via USB-C
– Lösning för trådlös videoöverföring som ansluter via HDMI-adaptern.

För konferensrum där något av dessa system redan finns på plats är det enkelt att addera Ochno Power Conference för att få en mer användarvänlig installation.

Snyggt integrerat

Ochno samarbetar med några av Sveriges bästa möbeldesigners och leverantörer för att säkerställa att teknik och design harmoniserar.

Oavsett om man vill att användarna ska ansluta via USB-C uttag i bordet eller utdragbar USB-C kabel så har Ochno lösningen.

Ochnos USB-C uttag är i aluminium med valbart repfritt anodizerat ytskickt. Uttaget fästes enkelt med 18mm ål i bordsskivan.

För utragbar kabel har Ochno 2m långa USB-C kablar som klarar 5A / 100W laddning och max hastighet. Ochnos kablar skruvas alltid fast Power Conference-enheten så att dom sitter stabilt och inte trillar ur. 

 

Smarta kontor

Ochno Power Conference kan anslutas till molntjänsten Ochno Operated och då blir ett antal ytterligare funktioner tillgängliga:

– Analysera beläggningsgrad över hela kontoret
– Övervaka inomhusklimat och luftkvalitet
– Dynamisk belysningsstyrning
– Energimätning och optimering
– Övervaka funktion, fjärrfelsöka och fjärruppdatera mjukvara.
– Integration mot andra molntjänster och tekniklösningar i mötesrummet.

Tjänsten Ochno Operated kommer man åt genom att ansluta Ochno Power Conference till Internet via WIFI eller fast ethernetanslutning. Kan användas via mobil applikation eller webportal.

Föregående
Nästa

Boka demo

Join Ochno!