Videokonferens för alla. Helt enkelt.

Ta kontroll över mötet

Med några knappar diskret integrerade i konferensbordet ändras helt plötsligt förutsättningarna för hur ett modernt möte genomförs. 

Ochnos världsunika lösning innebär att den som sist tryckt på sin knapp, är den som presenterar på skärmen eller projektorn och samtidigt får access till rummets videokonferensutrustning. Inget mera bytande av HDMI- och VGA-kablar mellan olika datorer eller strul med att få igång videomötet. 

Fullt fokus på ämnet, presentationen och målet med mötet!

Världsunik bildlösning

Den enklaste lösningen för att snabbt få upp en bild på skärmen: Bara tryck på knappen!

Enkel videokonferens

Din dator ansluter inte bara bild, utan även kamera, högtalare och mikrofon. Med en sladd!

Demokratisk teknik

Ochno Universal Adapter finns för dig som inte har USB-C. Koppla in dig med HDMI eller USB-A istället!

Laddning ingår

I Ochnos uttag får du aldrig slut på batteri. Alla som kopplar in sig får automatiskt laddning!

Löser alla behov

Ochno Power Conference har 4 USB-C uttag som vardera ger:

Inbyggd världsunik växlingsfunktion

Ochno Power Conference har en inbyggd världsunik växlingsfunktion som enkelt möjliggör vilket uttag som driver mötet. Man väljer ett av fyra uttag som kopplar upp medhavd enhet (laptop, tablet, smartphone) och vidarebefodrar bild och USB-kommunikation till rummets utrustning. Power Conferencen kopplar upp rummets TV eller projektor via HDMI 2.0 och USB-enheter såsom kamera, högtalare och mikrofon ansluts via USB-A port. 

Val av vilket uttag som ska driva mötet kan ske automatiskt eller med hjälp av en knapp. Antingen en knapptryckning eller senast anslutna enhet är signalen för att välja vilket uttag som driver mötet. När valet gjorts, skiftar all utrustning i rummet över till den enheten och man kan enkelt driva videomötet från sin laptop, tablet eller smartphone. Övriga uttag fortsätter att snabbladda anslutna enheter utan avbrott.

Alla videomöten

Vi lever numera i en verklighet där videomöten är och kommer vara en integrerad del i varje kontorsmiljö. Alla medarbetare är numera väl förtrogna med att starta och ansluta till dessa möten från sin laptop eller mobil.

Olika företag väljer olika leverantörer och plattformar för videokonferens. Stor del av kommunikation internt i företag och mellan företag, dvs B2B sker genom videomöten. Det blir ytterst viktigt att tekniken i mötesrummet enkelt kan fungera oavsett vilken plattform eller system olika företag har. 

Ochno Power Conference gör det enkelt för användaren att koppla in sin laptop till tekniken. Det fungerar, oavsett om det är ett internt online system eller en kallelse från kund/leverantör med annat system och videoplattform.

Bästa av två världar

Man behöver inte kompromissa. För mötesrum där man vill tillhandahålla både en fast videokonferenslösning och samtidigt möjliggöra anslutning av medhavd enhet, är det enkelt att bygga och använda. Man allokerar bara en av USB-C portarna till den fasta installationen, i alla de andra portarna kan en medhavd enhet kopplas in.

Om ingen medhavd enhet är ansluten eller vald så är det den fasta enheten som har access till bild, videokamera, högtalare och mikrofon. När en användare vill driva mötet från sin medhavda laptop är det bara att trycka på en knapp eller om automatisk växling har valts, sker det automatiskt när man ansluter kabeln.

För alla användare

Att hitta en lösning i mötesrummet som fungerar för alla typer av datorer, tablets och mobiler är och har varit ett problem. Nu tillkommer ytterligare behov som att även kunna ansluta sin videokonferensutrustning till datorn. Detta ökar komplexiteten ytterligare.

Ett sätt för att minimera risken för problem är att välja en teknik som inte kräver någon form av drivrutin för att fungera. Framförallt i rum där man har många besökare är detta viktigt. 

Ochno erbjuder en smart lösning för alla typer av datorer, tablets och mobiler genom insikten att använda en universell standard. Ochno har utvecklat en möteslösning för allt man behöver i ett möte; laddning, video och USB-kommunikation som bygger på den universella USB-C standarden. Inga drivrutiner behövs, plug and play eftersom alla enheter pratar samma språk.

Ochno tänker hållbart, även äldre datorer utan USB-C kan använda systemet genom enkel uppgradering med Ochnos HDMI adapter. Om man vill stödja videokonferens, ansluter man med en kombinerad USB-A och HDMI adapter.

Då Ochno Power Conference har 4 växlingsbara portar kan man också komplettera med fler anslutningstekniker, t.ex. trådlösa anslutningar.

Kompromissa inte, kombinera allt

Ochno_All

Har man olika viljor på företaget och vill tillmötesgå alla, är valet enkelt. Ochno löser alla viljor och varianter med enkel integration via Ochno Power Conference. Integration sker på ett enkelt sätt och användare upplever sitt eget val.

Ett exempel kan vara enligt bild ovan och nedan valmöjligheter att koppla upp sig till mötesrummets utrustning. Användaren väljer sitt eget sätt att koppla till sin enhet, Ochno löser resten.

För mötesrum där något av dessa system redan finns på plats är det enkelt att snygga till utseendet av installationen ovanför bordet genom att addera Ochno Power Conference. Det ger även mervärde i form av en användarvänlig installation.

Snyggt integrerat

Ochno samarbetar med några av Sveriges bästa möbeldesigners och leverantörer för att säkerställa att teknik och design harmoniserar.

Oavsett om man vill att användarna ska ansluta via USB-C uttag i bordet eller utdragbar USB-C kabel så har Ochno lösningen.

Ochnos USB-C uttag är i aluminium med valbart repfritt anodiserat ytskikt. Uttaget fästes enkelt med 18 mm hål i bordsskivan.

För utdragbar kabel har Ochno 2 m långa USB-C kablar som klarar 5 A / 100 W laddning och max hastighet. Ochnos kablar skruvas alltid fast i Power Conference enheten så att dom sitter fast och stabilt. 

Smarta kontor

Ochno Power Conference kan anslutas till molntjänsten Ochno Operated och då blir ett antal ytterligare funktioner tillgängliga:

Tjänsten Ochno Operated kommer man åt genom att ansluta Ochno Power Conference till Internet via WIFI eller fast ethernetanslutning. Kan användas via mobil applikation eller webportal.

Designa ditt optimala mötesrum

Ochnos Power Conference tillsammans med ett antal tillbehör tillmötesgår varje behov i mötesrummen och deras unika krav.

De fyra kraftfulla USB-C portarna är grunden i denna flexibilitet och det finns valmöjligheter inom följande områden:

  1. Ansluta laptop och mobiler via uttag eller kabel
  2. Olika metoder för att välja aktiv ingång
  3. Alternativ för att stödja både nya och gamla datorer
  4. Integrera andra källor

Ochno tillhandahåller också validerade lösningar för kommunikation med TV och all USB-videokonferensutrustning.

1. Anslutningstyp

USB-C Uttag

Ochnos unika USB-C uttag gör det möjligt att på ett stilfullt sätt integrera tekniken i mötesrummet. Uttagen kommer i 4 olika ytbeläggningar, samtliga i hårdanodiserad aluminium.

För videokonferens rekommenderas Ochno Socket LED, ett uttag med integrerad ingångsväljare och LED-indikator.

Kabeln som är inbyggd i uttaget finns i olika längder. De uttag som används för bild och kommunikation har 1 meter lång kabel, medans uttag som endast är för laddning kan fås upp till 3 meter.

USB-C Kablar

Ochno tillhandahåller flera varianter på lämpliga USB-C kablar att ansluta mellan uttag och dator. Alla Ochnos USB-C kablar är designade för 5 A (100 W) strömförsörjning, USB 3.1 kommunikation och Alt-Mode DisplayPort 1.2 – 1.4 videoöverföring. De stödjer inte Thunderbolt.

För kablar som ansluter direkt mot Ochno Power Conference rekommenderas låsskruv för att garantera att sladden sitter fast och inte trillar ut eller bryts av.

För kablar som ansluter i uttag i bordsskiva är vinklad USB-C kabel att föredra.

Ochno Socket

Ochno Socket LED

Utdragbar kabel

2. Ingångsväljare

Olika sorters ingångsväljare gör det möjligt för dig att skräddarsy ditt system efter dina behov. Därför har Ochno Power Conference olika metoder för att styra vilken port och funktion som är aktiv, både automatiska och manuella.

Automatisk ingångsväljare kan konfigureras till att fungera på olika sätt. Ett läge ger bild och utrustning till den som först kopplar in sig i ett uttag. Ett annat läge ger kontroll till den som sist anslöt sig.

Manuell växling kan göras genom att använda Ochno Socket LED eller en separat utdragbar kabel med ingångsväljare och LED som inte är integrerad i uttag. Dessa ingångsväljare ansluts till USB-A port på baksidan av Ochno Power Conference.

Styrsätten kan kombineras för att skapa den bästa och enklaste upplevelsen för användaren. Om fler än 2 uttag är tillgängliga rekommenderas att använda en manuell ingångsväljare. Dessa rekommenderas även i kombination med fasta system, så som Microsoft Teams Rooms och ”Bring Your Own Device”, där ingångsväljaren kan användas för att växla mellan de två.

Stöd för extern styrning, både via IP och via RS232, kommunikation kommer att lanseras under 2021.

Produktöversikt  

Produktkod Funktion Yta Kabellängd Datablad
O-PC-LS-1 4 LED-knappar för infällning i 8mm hål. Svart plast, grön LED. 1.5 meter Datablad
O-SBC-200-1 Adapter för att styra upp till 4 USB-C uttag med integrerad knapp 1.5 meter Datablad

3. Adaptrar

Ochno erbjuder olika adaptrar för att möjliggöra för äldre typer av laptops att utnyttja Ochnos system.

HDMI till USB-C

Denna varianten används för att hantera bild och ljud mellan ansluten enhet och videokonferens. Denna passar dig som ska koppla en äldre dator utan USB-C till en skärm, men ingen annan kringutrustning.

HDMI-anslutningen kopplas in i datorn och sen används en USB-C kabel för att ansluta till konferenssystemet.

HDMI + USB-A till USB-C

Utöver ljud och bild ger denna adaptern även tillgång till annan kringutrustning, så som videokamera och mikrofon. Detta genom att även ha en USB-A kabel. Denna passar dig som vill ha en fullfjädrad upplevelse även om din dator saknar USB-C.

Både HDMI och USB-A anslutningarna kopplas in i din dator. Sen kopplar du in hela din videokonferens med en enda USB-C sladd.

Adaptrarna kan antingen fästas på en utdragbar USB-C kabel, alternativt anslutas under bordet med separata HDMI och USB-A kablar som dras fram till användaren.

Produktöversikt  

Produktkod Funktion Yta Kabellängd Datablad
O-HDMI-TO-USBC-1 Adapter HDMI-in till USB-C ut. För att visa bild från dator som saknar USB-C port. Vit och aluminium - Datablad
O-HDMI-TO-USBC-2 Adapter HDMI-in + USB-A till USB-C ut. Videokonferens från dator som saknar USB-C port. Vit och aluminium 0.2 meter Datablad

4. Ytterligare källor

Det är inte bara laptop, tablet och mobiler som kan ansluta till Ochno Power Conference. För mer avancerade mötesrum är det enkelt att integrera fler system och få en professionell upplevelse.

Att ha en fast PC i mötesrum kan vara praktiskt för att slippa ta med sig sin laptop. Mus och tangentbord kan anslutas via Ochno Power Conference. Även medhavda enheter som ansluter får access till mus och tangentbord när dom presenterar. Exempel på lämpliga små datorer med USB-C anslutning är Lenovo Nano, Intel NUC och HP Slice.

Ochno Power Conference gör det möjligt att enkelt växla mellan en fast videokonferenslösning och driva mötet från egen medhavd enhet. Olika systemlösningar finns beroende på behov och vilken videokonferensplattform man använder.

Det finns ett antal standarder och produkter för trådlös video och USB-överföring som är inriktade på mötesrum. Både OS-inbyggda tekniker som AirPlay och Miracast och dongle/app-baserade som Barco eller Wolfvision. Alla har sina för- och nackdelar. Med Ochnos Power Conference är man obunden och kan enkelt ansluta vald bastation till en ledig USB-C port. Tillsammans med auto-växling så kan man få en sömnlös kombination av trådlös och trådade anslutningar.

Behöver man fler än fyra USB-C portar kan man sammankoppla flera Ochno Power Conference i så kallade dasiy-chain topologier. Automatisk switchning mellan alla portar i denna typ av installationer sker sömlöst.

Föregående
Nästa

More information

    Boka demo

      Join Ochno!