En liten knapp som förändrar. Allt.

Ta kontroll över mötet

Med några knappar diskret integrerade i konferensbordet ändras helt plötsligt förutsättningarna för hur ett modernt möte genomförs. 

Ochnos världsunika lösning innebär att den som sist tryckt på sin knapp, är den som presenterar på skärmen eller projektorn och samtidigt får access till rummets videokonferensutrustning. Inget mera bytande av HDMI- och VGA-kablar mellan olika datorer eller strul med att få igång videomötet. 

Fullt fokus på ämnet, presentationen och målet med mötet!

Världsunik bildlösning

Den enklaste lösningen för att snabbt få upp en bild på skärmen: Bara tryck på knappen!

Enkel videokonferens

Lika enkelt som att bilden kommer upp så ansluter din dator till rummets kamera, högtalare och mikrofon

Demokratisk teknik

Med Ochno Universal Adapter kan du ansluta även om du fortfarande bara har USB-A eller HDMI.

Laddning ingår

Genom Ochno-uttag laddar alla enkelt sina enheter under mötet.

Löser alla behov

Ochno Power Conference har 4 USB-C uttag som vardera ger:

Inbyggd växlingsfunkiton

Ochno Power Conference har en inbyggd växlingsfunktion vilket gör att man väljer vilken av dessa fyra uttag som ska vidarebefodra bild och USB-kommunikationen till den anslutna utrustning. TV eller projektor ansluts via HDMI 2.0 och USB-enheter såsom kamera, högtalare och mikrofon ansluts via USB 3.0 port. 

När användaren trycker på knappen så skiftas utrustning över till den enheten och man kan enkelt driva videomötet från sin laptop, mobil eller tablet. Övriga uttag fortsätter att ladda anslutna enheter utan avbrott.

Alla videomöten

Vi lever numera i en verklighet där videomöten är och kommer vara en integrerad del i varje kontorsmiljö. Alla medarbetare är numera väl förtrogna med att starta och ansluta till dessa möten från sin laptop eller mobil.

Olika företag väljer olika leverantörer för dessa och då mycket av kommunikation mellan företag också kräver videomöten så är det viktigt att tekniken i mötesrummet kan enkelt fungera med alla dessa olika system och att användaren enkelt kan få det att fungera.

Ochno Power Conference gör det enkelt för användaren att koppla in sin laptop till tekniken och den fungerar oavsett vilken system det aktuella videomötet görs i

Bästa av två världar

För mötesrum där man både vill tillhandahålla fast
videokonferenslösning, men samtidigt göra det enkelt för
användaren att ansluta sin egen dator och driva mötet
från den så är det enkelt att allokera en av USB-C portarna
till den fasta installationen. 

Om ingen laptop är ansluten eller vald så är det den fasta enheten som har access till bild, videokamera, högtalare och mikrofon. När
en användare vill driva mötet från sin laptop istället så
trycker hen på knappen och bild och utrustning flyttas
över. 

 

För alla användare

Till skillnad från från många andra tekniker så kräver USB-C inga specialla drivrutiner i datorn utan den är lika robust som en HDMI-kabel eller en laddsladd. 

Trådlösa lösningar kräver antingen att man installerar rätt drivrutin eller finns på rätt WIFI nät för att fungera. USB 3.0 baserad dockning kräver DisplayLink-drivrutin och svårt eller omöjligt att få att fungera på Macbooks och mobila enheter. Även om dessa installationer är enkla för en IT-van användare så skapar dom ändå teknikstress hos dom flesta. Framförallt kombinationen av bildöverföring och access till videokonferensutrustning är något som USB-C är väldigt lämpad för.

För att möjliggöra för datorer utan USB-C anslutning för att visa bild så har Ochno tagit fram adaptrar för att stödja anslutning via HDMI alternativt DisplayPort för bild och USB-A för att ansluta till videokonferensutrustning. Med denna adaptern så får en äldre laptop helt enkelt en USB-C port med alla funktionalitet som krävs. Den kräver ingen drivrutin och fungerar också mot tredjeparts USB-C utrustning som t.ex. monitorer med inbyggd USB-C dockning. 

pc_7

Eller kombinera allt

Vill man stödja alla olika varianter går det också utmärkt och Ochno Power Conference integrerar dessa enkelt. Ett detta exemplet så finns det:

För konferensrum där något av dessa system redan finns på plats är det enkelt att addera Ochno Power Conference för att få en mer användarvänlig installation.

Snyggt integrerat

Ochno samarbetar med några av Sveriges bästa möbeldesigners och leverantörer för att säkerställa att teknik och design harmoniserar.

Oavsett om man vill att användarna ska ansluta via USB-C uttag i bordet eller utdragbar USB-C kabel så har Ochno lösningen.

Ochnos USB-C uttag är i aluminium med valbart repfritt anodizerat ytskickt. Uttaget fästes enkelt med 18mm ål i bordsskivan.

För utragbar kabel har Ochno 2m långa USB-C kablar som klarar 5A / 100W laddning och max hastighet. Ochnos kablar skruvas alltid fast Power Conference-enheten så att dom sitter stabilt och inte trillar ur. 

 

Smarta kontor

Ochno Power Conference kan anslutas till molntjänsten Ochno Operated och då blir ett antal ytterligare funktioner tillgängliga:

Tjänsten Ochno Operated kommer man åt genom att ansluta Ochno Power Conference till Internet via WIFI eller fast ethernetanslutning. Kan användas via mobil applikation eller webportal.

Designa ditt optimala mötesrum

Ochnos Power Conference kan tillsammans med ett antal tillbehör anpassas till varje mötesrum på ett helt unikt sätt.

Dom 4 kraftfulla är USB-C portarna är grunden i denna flexibilitet och det finns följande områden att göra val inom:

 

  1. Anslut laptop och mobiler via uttag eller kabel
  2. Olika metoder för att välja aktiv ingång
  3. Alternativ för att stödja både nya och gamla datorer
  4. Integrera andra källor


Ochno tillhandahåller också validerade lösningar för kommunikation med TV och all USB-videokonferensutrustning.

Anslutningstyp

Beroende på behov så kan man välja antingen utdragbara kablar eller uttag:

USB-C Uttag

Ochnos unika USB-C uttag gör det möjligt att på ett stilfullt sätt integrera tekniken i mötesrummet. Det finns uttag med och utan integrerad ingångsväljare och LED-indikator och med 4 olika ytbeläggningar, alla i hårdanodizerad aluminium. 

Anslutningskabeln till uttag som ska användas för bild och kommunikation är 1 meter långa. För uttag som endast är för laddning finns det upp till 3 meter i längd.

Ochno tillhandahåller också varianter på lämplig USB-C kabel att ansluta mellan uttag och dator, men det fungerar utmärkt med valfri USB-C kabel också. Vinklad USB-C kabel är att föredra tillsammans med uttag i bordsskiva.

 

Produktöversikt: USB-C Uttag

Produktkod Funktion Yta Kabellängd Datablad
O-SWO-100-1 Integrerad knapp, full dockning Aluminium 1 meter Datablad
O-SWO-100-S-1 Integrerad knapp, full dockning Svart anodiserad 1 meter
O-DO-100-2 Full dockning Aluminium 1 meter
O-DO-100-K-2 Full dockning Koppar 1 meter
O-DO-100-S-2 Full dockning Svart anodiserad 1 meter
O-DO-100-M-2 Full dockning Mässing 1 meter
O-DO-200-2 Endast laddning Aluminium 2 meter
O-DO-200-K-2 Endast laddning Koppar 2 meter
O-DO-200-S-2 Endast laddning Svart anodiserad 2 meter
O-DO-200-M-2 Endast laddning Mässing 2 meter
O-DO-300-2 Endast laddning Aluminium 3 meter
O-DO-300-K-2 Endast laddning Koppar 3 meter
O-DO-300-S-2 Endast laddning Svart anodiserad 3 meter
O-DO-300-M-2 Endast laddning Mässing 3 meter

USB-C Kablar

Alla Ochnos USB-C kablar är designade för 5A (100W) strömförsörjning, USB 3.1 kommunikation och DisplayPort 1.4 videoöverföring. Dom stödjer inte Thunderbolt.

All kablar som är tänkta att anslutas direkt mot Ochno Power Conference har låsskruv som garanterar att sladden sätter fast och inte trillar eller bryts av.

Produktöversikt – Kablar

Produktkod Funktion Yta Kabellängd Datablad
O-USBG2-200-2 C-Male till C-Male med låsskruv Vit, slät 2 meter Datablad
O-USBG2-200-3 C-Male till C-Male med låsskruv Svart, Slät 2 meter Datablad
O-USBG2-50-2 C-Male till C-Male med låsskruv Svart, slät 0.5 meter Datablad
O-USBG2-70-1 C-Male till C-Male, raka kontakter Vit, flätad strumpa 0.7 meter Datablad
O-USBG2-70-2 C-Male till C-Male med vinklad kontakt Vit, flätad strumpa 0.7 meter Datablad

Ingångsväljare

Ochno Power Conference har olika metoder för att låta användaren se och styra vilken port och funktion som är aktiv.

Växling kan ske automatiskt när man sätter in en kabel i en dator, men då man också kan använda uttagen för att också bara ladda sin dator kan det vara lämpligt att använda ingångsväljare när man har mer än 2 USB-C kablar tillgängliga. 

Ett annat läge där ingångsväljare också kan vara relevant är i kombinationer of Microsoft Teams Rooms och BYOD där knapp kan används för att byta mellan MTR och BYOD-läge.

Det går att välja mellan integrerad knapp i USB-C uttag eller seperat knapp som kan fällas in i lämplig yta. Olika konfigurationsmöjligheter finns för färg och funktion.

Knappar och LED-lampor ansluts enkelt till ledig USB-A port på baksidan.

Q1 2021 så lanseras även stöd för extern styrning lanseras, både via IP och via RS232 kommunikation.

 

Produktöversikt  

Produktkod Funktion Yta Kabellängd Datablad
O-PC-LS-1 4 LED-knappar för infällnad i 8mm hål. Svart plast, grön LED. 1.5 meter Datablad
O-SBC-200-1 Adapter för att styra upp till 4 USB-C uttag med integrerad knapp 1.5 meter Datablad

Adaptrar

Ochno har två olika adaptrar för att möjliggöra för datorer utan USB-C att ansluta. Det finns en variant med endast HDMI för att hantera bild samt en annan variant som också har en extra USB-A kabel som möjliggör att ansluta till videokonferensutrustning.

En adapter kan antingen fästas fast på en utdragbar USB-C kabel alternativt anslutas under border och sedan använder man separat HDMI och USB-A kabel som dras fram till användaren.

Produktkod Funktion Yta Kabellängd Datablad
O-HDMI-TO-USBC-1 Adapter HDMI-in till USB-C ut. För att visa bild från dator utan USB-C port. Vit och aluminium - Datablad
O-HDMI-TO-USBC-2 Adapter HDMI-in + USB-A till USB-C ut. Videokonferens från dator utan USB-C port. Vit och aluminium 0.2 meter Datablad

Ytterligare källor

Det är inte bara datorer och telefoner som kan ansluta till Ochno Power Conference. För mer avancerade mötesrum så är det enkelt att integrera fler system.

 

Att ha en fast PC i mötesrum kan vara praktiskt för att slippa ta med sig sin laptop. Mus och tangentbord kan anslutas via Ochno Power Conference vilket göra att även anslutna laptops får access till dessa när dom presenterar. Exempel på lämpliga små datorer med USB-C anslutning är Lenovo Nano, Intel NUC och HP Slice.

Ochno Power Conference gör det möjligt att enkelt växla mellan en fast videokonferenslösning och driva mötet från egen laptop. Olika systemlösningar finns beroende på behov och videokonferensplattform man använder sig av.

Det finns ett antal standarder och produkter för trådlös video och USB-överföring som är inriktade på mötesrum. Både OS-inbyggda tekniker som AirPlay och Miracast och dongle/app-baserade some Barco eller Wolfvision. Alla har sina för- och nackdelar, men med Ochnos Power Conference är det enkelt att ansluta vald bastation till en ledig USB-C port. Tillsammans med auto-växling så kan man få en sömnlös kombination av trådlös och trådade anslutningar.

Om inte fyra USB-C portar är tillräckligt så kan man sammankoppla flera Ochno Power Conference i s.k. dasiy-chain topologier. Automatiskt switchning av portar mellan denna typen av installationer kan hanteras sömnlöst.

Specifikationer

O-PC-2

ALLMÄNT

Produktnamn: Ochno Power Conference

Artikelnummer: O-PC-2

Innehåll: Huvudenhet, nätadapter, monteringstillbehör för montering under bordsskiva, manual på engelska.

Garanti: 3 år

Storlek: 145 x 130 x 33 mm

Vikt: 600g

Certifieringar: CE, RoHS

 

STRÖMFÖRSÖRJNING

Strömadapter: Mean Well GST220A20 

In: 85 – 264 V AC, 120 – 370 V DC 

Ut: 20V, 11A. 4-Pin DIN med dragavlastning

Storlek adapter (b x d x l): 85mm x 45mm x 210mm

 

MILJÖ 

Skyddsnivå: IP20, 90% RH

Omgivande temperatur: 5° – 40°C. 

Skydd: Inbyggt överhettningsskydd

ANSLUTNINGAR – FRONT

USB Type-C: 4 st USB-C Gen2 uttag, med stöd för USB-C kabel med dragavlastning.

 

 

ANSLUTNINGAR – BAKSIDA

USB Type-A: 2 st USB 2.0 / USB-A uttag för anslutning av tillbehör. 5V / 1A per uttag.

HDMI: HDMI 2.0 hona för anslutning till TV eller projektor

Ethernet: RJ45, 100Mbit/s, Full-duplex

WIFI: Extern antenn. 2.4Ghz

DC In: 20V, 11A.

 

FUNKTIONALITET

USB-C Video-in: Alt Mode DisplayPort 1.2, 4 lanes @ 5.4Gbps (HBR2)

USB-C USB-in: USB 2.0 HS, 480Mbit/s

USB-C Laddning: 5V / 3A, 9V / 3A, 12V / 3A, 15V / 3A, 20V / 5A.

HDMI Video-out: HDMI 2.0, upp till 4k2k@60Hz, 6 Gbit/s, HDCP 1.4 och 2.3

USB-A USB-ut: USB 2.0 HS, 480Mbit/s

 

 

ADMINISTRATION

Lokal konfiguration: Windowsapplikation via USB-anslutning. Nedladdning.

Molnbaserad konfiguration: Via Ochno Operated

Nedladdningar

Dokument Språk Format Datum Ladda ner
Ochno O-PC-2 Produktblad Svenska pdf 2020-12-01 Ladda ner
Ochno O-PC-2 Product Brief English pdf 2020-12-01 Ladda ner
Produktpresentation Svenska pptx 2020-11-01 Ladda ner
Product presentation pptx pptx 2020-11-01 Ladda ner
Ochno Power Conference English .exe Version 0.1.0.0 Ladda ner
Föregående
Nästa

More information

Boka demo

Join Ochno!